RM8.80
Panduan Solat dan Solat-Solat Sunat
Price RM8.80
Product SKU 9789673680924
Brand Al-Hidayah
Size (L x W x H) 15 cm x 11 cm x 1.5 cm
Availability 1
Shipping Fee
Quantity
Description
Highlight

"Dan perintahkanlah keluargamu serta umatmu mengerjakan sembahyang dan hendaklah engkau tekun bersabar menunaikannya." (Surah  Taha:132)

 Apabila dibicarakan tentang bab solat kita sudah sedia maklum akan kewajipan dan kepentinganya. Terdapat solat lima fardu yang wajib kita tunaikan setiap hari walau dalam apa jua keadaan dan situasi. Selain itu iringan solat-solat sunat yang boleh kita tunaikan bagi menambahkan amalan dan pahala.Namun yang paling utama ialah hak menunaikan solat fardu atau wajib itu lebih penting untuk dijaga dan dipelihara. Kerana ia merupakan tiang atau asas agama Islam.

Panduan yang dijelaskan di dalam buku ini adalah untuk memudahkan kita dalam menunaikan kewajipan ibadah solat fardu dan solat sunat. Di dalam bab solat fardu tidak banyak kekeliruan yang timbul. Tetapi di dalam bab solat sunat banyak kekeliruan serta ketidakfahaman mengenainya. Ini timbul kerana unsur adat dan budaya dicampuradukan ke dalamnya. Semoga kehadiran buku ini dapat memecahkan masalah tersebut agar ibadah yang kita lakukan itu dapat diterima dan diberkati Allah SWT.

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews
What's in the box

1 x Buku Panduan Solat dan Solat-solat Sunat

Customer Reviews